Jordgubbspaj med vanilj och mandelmassa

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En krämig läcker jordgubbspaj med mandelmassa och vanilj.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 100 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 8 dl skivade jordgubbar
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Blanda i vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt det svalna.
    3. Riv mandelmassan. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i crème fraiche, vaniljsocker och mandelmassa. Fyll pajskalet med krämen. Lägg på jordgubbarna och strö över mandelspånen.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, fyllningen ska fortfarande vara lite lös och krämig. Låt pajen svalna så den stelnar lite.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben