Gjorde den här jordgubbsrullen i helgen, den var både enkel att göra och god, dessutom glutenfri.
Ingredienser
3 dl kokosflingor
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
Fyllning och garnering
2 1/2 dl vispgrädde
250 g jordgubbar (färska eller tinade)
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Klä en liten långpanna, 20x30 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver.
Vispa äggen med sockret till en riktigt tjock och pösig smet, gärna med elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna med äggmassan och bred ut smeten i formen.
- Grädda kakan direkt mitt i ugnen, ca 10 minuter.
- Stjälp upp på ett sockrat papper. Låt kakan svalna med formen över i ca 45 minuter.
- Vispa grädden och ta undan 1/3. Ta också undan jordgubbar att skiva till garneringen, och mosa resten med en gaffel.
- Blanda det mesta av grädden med de mosade jordgubbarna och bred ut fyllningen på kakan. Rulla ihop till en rulle.
- Täck rullen med resten av grädden och garnera med skivade jordgubbar. Bjud som dessert eller till kaffet.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Härlig. Gjorde den till min dotterdotter på Emma dagen, mycket uppskattad då hon ej tål mjöl. Alla vi andra uppskattade den mycket.