Apelsin och jordgubbsrulle

Serverar: 15 portioner

Måste prövas

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och potatismjöl. Sikta och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min.
    3. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. låt kakan kallna.
    4. Vispa grädden. Rör i Kesella, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna. Rulla ihop kakan och sikta över florsocker.
    5. Garnera ev. med jordgubbar och blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben