Jordgubbar är alltid gott. Här i en god och lättbakad rulltårta.
Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl Kesella
1 dl florsocker
Rivet skal av 1 apelsin
½ liter jordgubbar
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och potatismjöl. Sikta och rör ner det i smeten.
Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Ta bort pappret som den gräddats på. Låt kakan kallna.
Vispa grädden.
Rör i Kesella, florsocker och apelsinskal.
Skiva jordgubbarna.
Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna.
Rulla ihop kakan och sikta över florsocker.
Garnera ev. med jordgubbar och blad.
Servera i generösa skivor...med massor av jordgubbar till.