Apelsin- och jordgubbsrulle

Jordgubbar är alltid gott. Här i en god och lättbakad rulltårta.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ liter jordgubbar
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och potatismjöl. Sikta och rör ner det i smeten.
    3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min.
    4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. Låt kakan kallna.
    5. Vispa grädden. Rör i Kesella, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna. Rulla ihop kakan och sikta över florsocker. Garnera ev. med jordgubbar och blad.
    6. Servera i generösa skivor...med massor av jordgubbar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben