Jordgubbsrulle original med färska bär

Ett bra grundrecept till en stor och härlig rulle. I midsommartid fylld med både jordgubbssylt och färska bär. För festligare kaka strör vi mandelspån över smeten inför gräddningen så får rullen rostad mandel runt om

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån, 50 g
  • Fyllning
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1 dl hackade färska jordgubbar
  • Utanpå
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
    3. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner och blanda med äggvispet. Tillsätt mjölken.
    4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten, strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
    5. Strö över socker och stjälp upp på bakplåtspapper. Pensla gräddningspapperet med kallt vatten, dra bort det.
    6. Bred över sylt och hackade jordgubbar. Rulla ihop väl. Låt vila en stund i papperet.
    7. Alternativ till jordgubbsfyllning: Gör en grädd- och bärfyllning: Blanda 2 dl vispad grädde med riven blockchoklad och hackade jordgubbar, bananer eller röda vinbär. Låt tårtbottnen kallna under fuktad duk innan den fylls.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben