Ett bra grundrecept till en stor och härlig rulle. I midsommartid fylld med både jordgubbssylt och färska bär. För festligare kaka strör vi mandelspån över smeten inför gräddningen så får rullen rostad mandel runt om
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 påse mandelspån, 50 g
Fyllning
2 dl jordgubbssylt
1 dl hackade färska jordgubbar
Utanpå
1 msk strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker mycket pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner och blanda med äggvispet. Tillsätt mjölken.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten, strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Strö över socker och stjälp upp på bakplåtspapper. Pensla gräddningspapperet med kallt vatten, dra bort det.
Bred över sylt och hackade jordgubbar. Rulla ihop väl. Låt vila en stund i papperet.
Alternativ till jordgubbsfyllning:
Gör en grädd- och bärfyllning: Blanda 2 dl vispad grädde med riven blockchoklad och hackade jordgubbar, bananer eller röda vinbär. Låt tårtbottnen kallna under fuktad duk innan den fylls.