Choklad- och jordgubbsrulle

Serverar: 8 portioner

Kan det bli enklare? Ta gärna hjälp av barnen när du bakar den här goda rulltårtan. Färska jordgubbar, grädde och lite socker är allt som behövs till den läckra fyllningen.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1½ dl vispgrädde
  • Knappt ½ tsk socker
  • ½ l färska jordgubbar
  • Garnering
  • ½ l färska jordgubbar
  • Cirka 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i äggsmeten.
    2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Häll på smeten och bred ut den ordentligt. Grädda kakan 5 minuter mitt i ugnen.
    3. Lägg ut ett bakplåtspapper på bakbordet och stjälp upp kakan upp och ner på papperet. Dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kakan svalna.
    4. Vispa grädde och socker. Hacka jordgubbarna till fyllningen fint. Blanda med vispgrädden.
    5. Bred ut fyllningen över kakan och rulla sedan ihop den från långsidan. Skär rulltårtan i bitar och ställ dem med snittytan nedåt. Garnera med en liten klick vispad grädde och jordgubbar så att de blir som små bakelser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben