Jordgubbsrutor med vit choklad och kokos
En alldeles egen kaka med jordgubbar, vit choklad och färgad kokos. Lägg kokosen i en plastpåse, droppa i färg, blås upp påsen och skaka om. Kokosen blir då jämnt färgad.
Ingredienser
1/2 liter färska jordgubbar
100 g smör
1 ½ dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
Garnering
200 g vit choklad
1 dl kokos
1-2 droppar röd hushållsfärg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Hacka jordgubbarna Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och mjölk i äggsmeten.
- Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och sikta ner det
under omrörning i smeten. Rör ner jordgubbarna.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda kakan på andra falsen nerifrån ca 25 min.
- Lägg kokosen i en plastpåse, droppa i hushållsfärg, blås upp påsen och skaka om.
- Hacka chokladen. Strö den över den varma kakan och låt den smälta. Gör vågor i chokladen med en gaffel och strö på kokosen.
- Skär kakan i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)