Jordgubbsrutor med vit choklad och kokos

En alldeles egen kaka med jordgubbar, vit choklad och färgad kokos. Lägg kokosen i en plastpåse, droppa i färg, blås upp påsen och skaka om. Kokosen blir då jämnt färgad.

Ingredienser

  • 1/2 liter färska jordgubbar
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl kokos
  • 1-2 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Hacka jordgubbarna Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och mjölk i äggsmeten.
    2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och sikta ner det under omrörning i smeten. Rör ner jordgubbarna.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda kakan på andra falsen nerifrån ca 25 min.
    4. Lägg kokosen i en plastpåse, droppa i hushållsfärg, blås upp påsen och skaka om.
    5. Hacka chokladen. Strö den över den varma kakan och låt den smälta. Gör vågor i chokladen med en gaffel och strö på kokosen.
    6. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben