Spännande smaksättning till jordgubbssylten, balsamvinägern ger en fyllig och lite pikant smak utan att jordgubbsmaken försvinner.
Ingredienser
2 liter jordgubbar
1 1/2 dl vin
1 dl balsamvinäger
1 kg syltsocker
Instruktioner
- Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar.
- Blanda jordgubbar, vin och vinäger i en gryta och sjud under lock i 5 minuter.
Tillsätt sockret och koka i 2 minuter (Syltsockret innehåller fruktpektin vilket ger sylten en bra konsistens). Ta grytan ifrån värmen och skumma noga.
- Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut väl och förvara svalt.
- Tips!
Rött vin och mörk balsamvinäger ger en mörk sylt, medan vitt vin och vit balsamvinäger ger en ljusare sylt.
Liknande recept
Kommentarer (0)