Jordgubbssylt Balsamico

Spännande smaksättning till jordgubbssylten, balsamvinägern ger en fyllig och lite pikant smak utan att jordgubbsmaken försvinner.

Ingredienser

  • 2 liter jordgubbar
  • 1 1/2 dl vin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar.
    2. Blanda jordgubbar, vin och vinäger i en gryta och sjud under lock i 5 minuter. Tillsätt sockret och koka i 2 minuter (Syltsockret innehåller fruktpektin vilket ger sylten en bra konsistens). Ta grytan ifrån värmen och skumma noga.
    3. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut väl och förvara svalt.
    4. Tips! Rött vin och mörk balsamvinäger ger en mörk sylt, medan vitt vin och vit balsamvinäger ger en ljusare sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben