Jordnötsbräck med pumpakärnor och solrosfrön

Serverar: 30 portioner

Jordnötter, pumpakärnor och solrosfrön blir knaprigt gott i dessa bräck som fyller på energidepåerna.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2½ dl jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liter branflakes
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp tills sockret lösts upp.
    2. Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes och hälften av solrosfröna och pumpakärnorna. Blanda väl. Tryck ut smeten i en bakplåtspapperklädd form, ca 20x30 cm.
    3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Bred chokladen över kakan. Strö över jordnötter och resterande frön och kärnor. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
    4. Bryt bräcken i bitar. Förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben