Jordnötskakor från USA

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda kakor med nötter och choklad

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackade jordnötter
  • 50-75 g mörk blockchoklad
  • 1/4 tsk hjorthornssalt
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör samman matfettet med farin- och vaniljsocker. Tillsätt ägg, finhackade jordnötter och grovhackad blockcoklad.
    2. Lös upp hjorhornssalt i lite vatten. Blanda ner det i smeten. Tillsätt mjölet.
    3. Forma jämnstora runda bollar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt .Tryck till kakorna med en gaffel.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 10-12 minuter. Förvara kakorna kallt eller frys in dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben