Jordnötskakor med hackad choklad
Jättegoda
Ingredienser
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl hackad blockchoklad
1,5 dl hackade osaltade jordnötter
1 dl strösocker
2 msk smör
Knappt 1 dl jordnötssmör
1 vispat ägg
Extra chokladhack att strö över
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll mjöl och bakpulver i skålen. hacka chokladen och häll i den tillsammans med jordnötter och socker, blanda väl.
Lägg smör och jordnötssmör i en liten kastrull. Rör på låg värme tills smöret har smält, låt svalna lite.
Häll smörblandningen och ägget över mjölblandningen. Rör tills alltsammans har nätt och jämnt blandat sig.
Använd 2 matskedar och klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna lite.
Smält lite av den hackade chokladen i vattenbad. Häll en sked över varje kaka.
Liknande recept
Bananmuffins med hackad choklad
20-22
Chokladmuffins med vaniljsås och hackad choklad
5
20 min
15
Jordnötskakor
5
26
1
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!