Jordnötskakor med hackad choklad

Jättegoda

Ingredienser

  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl hackad blockchoklad
  • 1,5 dl hackade osaltade jordnötter
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • Knappt 1 dl jordnötssmör
  • 1 vispat ägg
  • Extra chokladhack att strö över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Häll mjöl och bakpulver i skålen. hacka chokladen och häll i den tillsammans med jordnötter och socker, blanda väl.
    3. Lägg smör och jordnötssmör i en liten kastrull. Rör på låg värme tills smöret har smält, låt svalna lite.
    4. Häll smörblandningen och ägget över mjölblandningen. Rör tills alltsammans har nätt och jämnt blandat sig.
    5. Använd 2 matskedar och klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna lite.
    6. Smält lite av den hackade chokladen i vattenbad. Häll en sked över varje kaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben