Jordnötskakor med sylt

Serverar: 12 portioner

Det här är en klassiker från USA som även glutenallergiker kan njuta av. Kakorna är spröda och tillsammans med den goda sylten smakar de ljuvligt.

Ingredienser

  • 275 g jordnötssmör med bitar, helst sockerfritt
  • 2 dl råsocker
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1 dl sylt, marmelad eller gelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop jordnötssmör och råsocker.
    2. Vispa ägget. Blanda ner vaniljsocker och det uppvispade ägget i jordnötssmeten.
    3. Forma degen till 24 kulor. Lägg ut kulorna på en plåt med smörat bakplåtspapper, lämna ganska stora mellanrum mellan kakorna och platta till dem med hjälp av en gaffel.
    4. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna har blivit lite brunaktiga i kanten. Tänk på att kakorna snabbt får färg, vakta därför ugnen. Låt dem svalna på bakplåten innan du flyttar över dem till ett galler så att de kan kallna helt.
    5. Lägg ihop kakorna två och två med sylt, gelé eller marmelad mellan. Lägg ihop kakorna precis innan servering annars suger de åt sig fyllningen och blir mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben