Munkmuffins med sylt

Serverar: 24 portioner

När du vill unna dig något gott!

Ingredienser

  • 8-9 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • Drygt 1 krm salt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 4 medelstora ägg
  • 4 dl mjölk
  • 12 msk rapsolja
  • 8 msk hallon- el. jordgubbssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar.
    2. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt sockret.
    3. Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljextraktet. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
    4. Fördela hälften av smeten i muffinsformarna. Lägg en tesked sylt i mitten av varje muffins och ös på resten av smeten. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
    5. Förbered under tiden garneringen: Smält smöret och sprid ut det grovkorniga sockret på ett fat. När muffinsen är gräddade låt dem vara kvar i pannan i 5 min. Doppa ovansidan av dem i det smälta smöret och vänd den sedan i sockret. Servera muffinsen varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben