Josefins Köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god kryddrik glutenfri köttfärssås med cremé fraiche och ketchup. Serveras med potatis, ris eller pasta beroende på vad du tycker om eller känner för just i dag.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk flytande smör med rapsolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl ketchup
  • 1 msk paprikapulver (stark)
  • 1 msk vitlökspeppar
  • Salt
  • 1 tsk torkad dill
  • Instruktioner

    1. Skär löken i stora bitar. Värm en stekpanna, häll i flytande smör. Lägg i köttfärsen när smöret pratat färdigt - rör/dela färsen så den blir brun, häll ner löken och kryddor (vänta med dillen) och stek blandningen. Häll i ketchupen och rör runt så ketchupen blir stekt och får lite annorlunda smak. Tillsätt crème fraiche, blanda och låt det puttra upp. Tillsätt dillen och smaka av - tillsätt ev mer kryddor. Låt såsen småputtra så smakerna får chans att utvecklas.
    2. Servera med sallad och potatis, pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben