Jossans Pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna brukar min dotter laga, supergott till vardag men även till helgen med ett glas gott rött vin.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta ( jag brukar använda Tagliatelle)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja el. margarin
  • 500 gram nötfärs
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Grovmalen peppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 tomater
  • ev vitlök
  • 3 dl grädde, för lite lyxigare
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Hacka löken. Fräs den i olja/margarin i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den fått lite färg. Tillsätt korossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano och chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och dom andra kryddorna. Vill du ha den lite lyxigare varianten häller du på grädden och låter den koka med de sista minuterna.Lägg pastan i en smord ungsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna på osten. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mr_D 30 september 2009

    Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben