Jubileumsbulle med kanel

Serverar: 24 portioner

Två dussin kanelbullar bildar ett gott hjärta på kanelbullens dag!

Ingredienser

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • ½ dl vit baksirap eller strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ pkt, 25 g jäst för söta degar
  • 2½ dl fingervarm mjölk, 37 grader
  • Fyllning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk strösocker eller råsocker flor
  • 1 msk kanel
  • 1/2 msk ströbröd
  • Pensling
  • 1 ägg, uppvispat
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel eller strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ta fram alla ingredienser och låt det bli rumstempererat. Skär smöret i skivor eller klicka ner det i köksmaskinen eller i en degbunke.
    3. Mät upp 7 dl av vetemjölet (spara 1/2 dl till utbakningen) och häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på mjölken.
    4. Arbeta degen kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla till en rektangel 25x50 cm.
    6. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen (Ströbrödet gör att inte fyllningen rinner ut). Bred den över degen.
    7. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 24 bitar. Lägg dem glest så att de bildar ett hjärta på bakplåtspappersklädd plåt.
    8. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    9. Pensla hjärtat försiktigt med ägg ochströ över pärlsocker, mandel eller strössel.
    10. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Snarry89 15 februari 2009

    Prövade att göra denna i en form, resultat blev dock inte bra. Degen var för degig att äta. Kanske man ska skulle ha prövat att ha den längre i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben