Julens festtårta

Serverar: 14-16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god och läcker jultårta

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 3/4 dl socker
  • 4 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av en citron
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning, chokladkräm med kaffesmak
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk snabbkaffe
  • 4 msk kakao
  • 3 msk socker
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Chokladkräm
  • Blå och gröna druvor
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    Tårtbotten: rör matfett och socker pösigt. Tillsätt gulorna, en i sänder under fortsatt rörning. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och rör ner det omväxlande med mjölken. Vispa upp vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll den i väl smord och bröad form. Grädda ca 50 minuter i 175 graders ugn. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela kakan i 3 bottnar. Fyllning: Koka upp vatten och kaffe, blanda i kakao och socker. Lyft kastrullen från värmen och vispa i gulorna. Låt krämen kallna. Vispa grädden till hårt skum och rör ner i den kalla krämen. Lägg kräm mellan bottnarna och bred resten ovanpå. Garnera med blå och gröna druvor och chokladströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben