Festtårta med rökt laxfilé

Serverar: 8 portioner

Festtårta med rökt laxfilé

Ingredienser

  • 8 skivor längdskuret landgångsbröd
  • 200 g färskost med örter
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 tub böcklingpastej
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 dl tinade gröna ärter
  • ½ dl hackad dill
  • Garnering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g tunt skivad rökt laxfilé
  • 2 tomater
  • 1 bit gurka
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • Citronskivor
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödskivorna. Rör samman färskosten med majonnäs och böcklingpastej. Skala och hacka äggen. Rör ner ägg, tinade ärter och dill i ostblandningen.
    2. Lägg samman två brödskivor som botten. Bred ca 1/3 av krämen över dem. Täck med två nya skivor och bred krämen över dem. Gör på samma sätt en gång till. Täck med de sista brödskivorna.
    3. Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan.
    4. Rulla laxen. Skär tomaterna i tunna klyftor. Skiva gurkan tunt. Hacka paprikorna. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben