Grova och nyttiga mackor med inbakade russin och ett täcke av hasselnötter. Lätta att göra och goda att äta : ).
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten (lite varmare än fingervarmt)
4 dl havregryn
6 dl vetemjöl special
1 dl vetegroddar
2 dl grahamsmjöl
2 dl kruskakli
1 tsk salt
2 dl russin
Garnering
1 ägg
50 g hackade hasselnötter
Instruktioner
Gör så här:
Blanda jästen med vetemjölet. Tillsätt resten av de torra ingredienserna, russin och vatten. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet under en kökshandduk i 30 minuter.
Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter under kökshandduk.
Slå på ugnen på 225 grader. Pensla mackorna med ägget och strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i ugn i 12-15 minuter.
Tips: gör gärna mönster i mackorna med en brödkniv för att ge dem extra karaktär.
Jättenice bröd! Snabbt, enkelt och gott.
Nästa gång kommer jag nog dock blanda hasselnötterna direkt i degen, allt för mycket som gick till spillo genom att det ramlade av =)
Jättenice bröd! Snabbt, enkelt och gott. Nästa gång kommer jag nog dock blanda hasselnötterna direkt i degen, allt för mycket som gick till spillo genom att det ramlade av =)