Julis russin- och hasselnötsmackor

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Grova och nyttiga mackor med inbakade russin och ett täcke av hasselnötter. Lätta att göra och goda att äta : ).

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (lite varmare än fingervarmt)
  • 4 dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl special
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl kruskakli
  • 1 tsk salt
  • 2 dl russin
  • Garnering
  • 1 ägg
  • 50 g hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Blanda jästen med vetemjölet. Tillsätt resten av de torra ingredienserna, russin och vatten. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet under en kökshandduk i 30 minuter. Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter under kökshandduk. Slå på ugnen på 225 grader. Pensla mackorna med ägget och strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i ugn i 12-15 minuter.
    2. Tips: gör gärna mönster i mackorna med en brödkniv för att ge dem extra karaktär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Chillfors 19 februari 2011

    Jättenice bröd! Snabbt, enkelt och gott. Nästa gång kommer jag nog dock blanda hasselnötterna direkt i degen, allt för mycket som gick till spillo genom att det ramlade av =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben