Lägger ut några egenkryddade brännvinssorter här.
Besk tillhör den skånska brännvinskulturen och sägs hålla fiskarna kring skånekusten friska.
Finns 100-tals Besk-recept allt från "glöggad Besk" till mitt som kommer här
Systemets motsvarighet - Bäska droppar
Ingredienser
75 cl okryddat brännvin
1 Kaffekopp nyplockade malörtsblommor
Instruktioner
- slå 6-7 cl okryddat brännvin i en kaffekopp
fyll på med blommorna och täck med en plastfilm
Låt stå ett par veckor
Filtrera noggranmt och låt stå ytterligare en vecka så du får en bottensats.
Dekantera och häll ca 4 cl av essensen tillbaka i flaskan med brännvinet.
Låt mogna ett par veckor
- Malörten blommar från juli till september och för att få ett undergörande brännvin skall blommorna plockas på Bartolomeidagens morgon.
Liknande recept
Kommentarer (1)
En Besk till sillamackan är ju bara såååååå gott!