Russin- korn- och aprikoskaka

Kaka med bibliskt ursprung.

Ingredienser

  • Mild yoghurt
  • Smör
  • 1 krm kanel
  • ½ dl ingefära
  • 0,75 dl honung
  • 1½ dl russin
  • 1½ dl sultanrussin
  • 1½ dl torkade aprikoser
  • 6 dl vatten
  • 3 dl kornkross
  • Instruktioner

    1. Koka kornet med 3 dl vatten i 30 minuter. Sila av vattnet. Häll över aprikoser och russin med 3 dl kokande vatten och låt stå i 10 minuter.
    2. Tillsätt det till hälften kokta kornet, honung och kryddor. Blanda noga. Häll blandningen i en oljad kakform, klicka på smör och grädda i ugnen på 175°C i 40 minuter.
    3. Servera kakan varm eller kall med yoghurt.
    4. Om helgrynskorn eller kornkross används: förkoka kornet i 45 minuter och lägg till 4.5 dl äppeljuice till blandningen ovan och grädda i 1.5 timme. Servera med yoghurt om så önskas. På ett näringsrikt sätt tillfredsställer den här kakan behovet av sötsaker och den är också utmärkt som frukosträtt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben