Aprikoskaka

Tid: 1 timme

Lite kul och annorlunda med aprikoser i kakan!

Ingredienser

  • 1 burk 420 g aprikoser
  • 100 g sötmandel
  • 3 bittermandlar
  • 150 g matfett
  • 1 dl havregryn
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • Grädde
  • Aprikosklyftor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Låt aprikosena rinna av på hushållspapper. Mal mandeln. Rör matfettet mjukt. Rör ner mandel och havregryn.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner.
    3. Häll smeten i smord och bröad form, 1½ liter. Lägg aprikoserna på smeten, spara ev ett par till garneringen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 45 min.
    4. Garnera den kalla kakan med grädde och aprikosklyftor. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben