Aprikoskaka

Serverar: 6-8 portioner

En saftig och god kaka som jag första gången smakade när jag var i Finland. Har gjort den många gånger sedan dess.

Ingredienser

  • Smet
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • Garnering
  • 1 brk aprikoser á 400 g
  • 1 brk keso á 200 g
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Smeten: Blanda ihop smör och socker. Rör ner ägget. Blanda sedan ner mjölet, väl blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en liten långpanna. Skär aprikoserna i små bitar och blanda sedan alla ingredienserna till garneringen. Bred denna över smeten och grädda i 200 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben