Aprikoskakor

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 50 minuter

Gott och nyttigt. Ger ett tillskott av kalium.

Ingredienser

  • 2 ½ dl havregryn
  • 1,8 dl farinsocker
  • 0,7 dl vetegroddar
  • 1,2 dl hackad mandel
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1,2 dl aprikos- eller persikoyoghurt. Fett och sockerfri
  • 2-3 dl aprikoskräm
  • 2 ½ dl torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, farinsocker, vetegroddar, hackad mandel, bakpulver och salt. Rör ihop äggvita och yoghurt.
    2. Tillsätt yoghurtröran till havregrynsblandningen och rör om till en grynig massa. Spara ca 1 ½ dl till garnering och tryck ut resten i botten på en smord kakform.
    3. Stryk ut aprikoskrämen ovanpå kakan, tärna aprikoserna fint och strö över. Toppa med resten av grynblandningen.
    4. Grädda 30 min i 175º. Låt svalna och skär i pajbitar eller rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben