Aprikoskakor

Serverar: 48 portioner

Smaskiga småkakor med finhackade aprikosbitar i smeten. Aprikosmarmelad på toppen förhöjer smaken och ger fin färg.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 150 g torkade, finhackade aprikoser
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Rör matfett, Philadelphiaost och socker poröst. Blanda ned ägg, citronskal och -saft, vaniljsocker och aprikosbitar. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ned det i smeten. Blanda om väl. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
    2. Forma degen med mjölade händer till små bollar, ca 2 1/2 cm i diameter, och lägg dem på smord plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick aprikosmarmelad. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter.
    3. Lägg över kakorna på bakgaller och låt dem kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben