Aprikoskaka med mandel

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Aprikoserna kan bytas ut mot t.ex äpplen eller hallon.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa
  • 1 burk konserverade aprikoser, 400 g
  • 75 g kallt smör
  • 3/4 dl mandelspån
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa upp ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kanel, bakpulver och grovriven mandelmassa och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ner aprikoserna lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.
    2. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter, 175 grader.
    3. Känn med en sticka i mitten att kakan är genomgräddad. Servera med lättvispad grädde eller vaniljvisp!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben