Jultårta

En underbart god jultårta med lingonsylt!

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 dl farinsocker (225 g)
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 1dl lingonsylt
  • 1dl Milda Fraiche
  • 1dl Milda Culinesse
  • 1 msk Milda Culinesse till formen
  • 2 msk ströbröd eller vetemjöl till formen
  • Fyllning och garnering
  • 2 ½ dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ dl frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C.
    2. Smörj och bröa formen, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, Milda Fraiche, lingonsylten och Milda Culinesse.
    3. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 50-60 min. Stjälp upp kakan och låt svalna.
    4. Fyllning och garnering Mjuka upp Crème Bonjour med hjälp av en gaffel.
    5. Dela den kalla kakan i två lika tjocka delar.
    6. Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt och blanda med Crème Bonjour till en slät smet. Använd hälften av smeten som fyllning och den andra hälften till att breda över tårtan.
    7. Passera lingonsylten genom en finmaskig sil. Häll den släta lingonsylten i en spritspåse. Spritsa mönster på tårtan och garnera med tinade lingon.
    8. Kakan kan med fördel bakas och fyllas dagen före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben