Jultårta

En härlig mjuk pepparkaka med julens kryddor och krossade maränger på toppen – som snö.

Ingredienser

  • 2 1/2–3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ msk malen kanel
  • ½ msk malda nejlikor
  • 3/4 tsk malen ingefära
  • ½ msk bikarbonat
  • 3/4 dl sirap
  • 2½ dl filmjölk
  • 1 dl smält smör
  • 6 maränger
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en kakform.
    2. Blanda samman mjöl, socker, kanel, nejlikor, ingefära och bikarbonat.
    3. Smält smöret och häll i sirapen och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i formen.
    5. Grädda kakan i ca 45 minuter, känn med en sticka om kakan är klar.
    6. Är stickan fuktig, grädda en kort stund till.
    7. Ta ut kakan och lägg upp den på ett tårtfat.
    8. Krossa och strö maränger ovanpå och sikta lite kakaopulver överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben