Kabab-e Barg (kebab)

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 3 timmar

världens godaste kebab har iran

Ingredienser

  • 1 kg lammfilé
  • 3 stora lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 dl extra jungfru olivolja
  • 1/2 tsk Sumak
  • Saffran
  • 4 medelstora tomater
  • Instruktioner

    Förbered Marinaden: Blanda olivolja, lök, gurkmeja, saffran, salt och svartpeppar. Skär lamm i 1 cm tjocka och 4-5 cm långa bitar. Ta inte bort all fett som du behöver för att smälta. Låt köttet marinera 24 timmar i kylskåp. Trä upp köttet i långa, tunna metall grillspett. Trä upp tomater separat på ett annat grillspett. Grilla i ca 5-10 minuter på varje sida, vänd ofta. Servera med varmt ris och njut!

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben