Kärleksmums

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Gott helgfika!

Ingredienser

  • 5 st ekologiska ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
  • Glasyr och garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitets choklad 70%
  • 2 dl kokosflingor till garnering
  • Instruktioner

    1. Tips: När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
    2. Räcker till en plåt
    3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
    4. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
    5. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
    6. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
    7. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben