Kärleksmums

Serverar: 20 portioner

Klassisk chokladkaka med krämig topping.

Ingredienser

  • 4,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2,25 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,25 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 hekto smör
  • Chokladkräm
  • 1 hekto smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • 6 tsk kakao
  • 6 tsk vetemjöl
  • 3 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. 3. Vispa ägg och socker pösigt. 4. Rör i de torra ingredienserna i äggblandningen. 5. Blanda i det smälta smöret i smeten. 6. Smörj och bröa en långpanna och häll i kaksmeten. 7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 8. Låt kakan svalna. 9. Häll alla ingrediensserna till chokladkrämen, utom kokosflingorna, i en kastrull. 10. Låt ingredienserna smälta ihop under omrörning och sedan småkoka tills krämen tjocknat. 11. Bred chokladkrämen över kakan och strö på kokosflingor. 12. Dela kakan i rutor i önskad storlek.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben