Serverar: 30 portioner
Tid: 40 minuter
En riktig klassiker fast ännu godare, Dom här kakorna har en tendens att bli lite torra men inte den här.
Vispa ägg och socker riktigt ljus och pösigt. Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning. Blanda samman mjölet och bakpulver. vaniljsocker och 2 msk kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en välsmord långpanna 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader Ca 15 min eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna Glasyr: Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt 2 dl grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar ca 5 min.