Kärleksmums

Serverar: 30 portioner

Tid: 40 minuter

En riktig klassiker fast ännu godare, Dom här kakorna har en tendens att bli lite torra men inte den här.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 300 g smör el margarin
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 7 msk kakao
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 2 dl mellangrädde
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 dl kokos
  • Ca 50 g blockchoklad hackad
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker riktigt ljus och pösigt. Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning. Blanda samman mjölet och bakpulver. vaniljsocker och 2 msk kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en välsmord långpanna 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader Ca 15 min eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna Glasyr: Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt 2 dl grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar ca 5 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben