Kärleksmums med Marabouglasyr

Serverar: 16 portioner

Kärleksmums är en riktig klassiker, här med en smarrig Marabouglasyr. Variera gärna Marabouchokladen med din favoritchoklad.

Ingredienser

  • Smör och ströbröd till formen
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 150 g smör, smält
  • ½ dl solrosolja
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 200 g Marabou choklad, valfri smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 24x30 cm.
    3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt smält smör, olja och mjölk. Sikta ner kakaon och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    4. Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro och bred över chokladkakan. Skär i rutor och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben