En mjuk kaka som är lättbakad och har mycket smak av kaffe och kokos.
Ingredienser
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bapulver
1,5 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 gram Smält smör
1,5 dl vatten
Glasyr
1,5 dl florsocker
3 msk kaffe
0,5 msk kakao
2 msk smör
Instruktioner
- Ägg och socker vispas pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke, och rör ner växelvis med smöret och vattnet i äggsmeten.
- Häll smeten i rund form med löstagbar kant och grädda i 200 grader ca 40 minuter.
- Glasyren:
Smält smöret och blanda i kaffe, kakao och florsocker. Rör om tills det blir en jämn glasyr. När kakan svalnat bred glasyren över.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Julmat i andra kulturer
Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...
Jag saknade info hur man skulle göra med glasyren. Kakan var god!
Gott. Men saknade oxå beskrivning av hur man gör med glasyren - den blev helkass. Men som sagt, jättegott ändå!