Kaffe kaka

Serverar: 10 portioner

En mjuk kaka som är lättbakad och har mycket smak av kaffe och kokos.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bapulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 150 gram Smält smör
  • 1,5 dl vatten
  • Glasyr
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk kaffe
  • 0,5 msk kakao
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas pösigt.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke, och rör ner växelvis med smöret och vattnet i äggsmeten.
    3. Häll smeten i rund form med löstagbar kant och grädda i 200 grader ca 40 minuter.
    4. Glasyren: Smält smöret och blanda i kaffe, kakao och florsocker. Rör om tills det blir en jämn glasyr. När kakan svalnat bred glasyren över.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (2)

    saffranste 9 augusti 2008

    Jag saknade info hur man skulle göra med glasyren. Kakan var god!

    evahellstrom 25 mars 2011

    Gott. Men saknade oxå beskrivning av hur man gör med glasyren - den blev helkass. Men som sagt, jättegott ändå!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Julmat i andra kulturer
    Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben