Kaffecheesecake deluxe

Serverar: 4 portioner

En kaffekopp av cheesecake tackar ingen nej till. Så läckert och så annorlunda! Glutenfri

Ingredienser

  • 50 g smör, smält
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap
  • Ca 1 3/4 dl majsmjöl, 100 g
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl mjölk
  • 3 msk pulverkaffe
  • 300 g färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Topping
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 tsk kakao
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör samman smält smör, socker, sirap och majsmjöl. Häll blandningen i en långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Krossa och fördela i 4 kaffekoppar eller glas.
    3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp mjölken och tillsätt kaffepulvret. Krama ur gelatinbladen och rör ner i det varma kaffet. Vispa samman färskost, créme fraiche och florsocker, tillsätt kaffet och rör om ordentligt. Fördela i kopparna och ställ kallt i minst 3 timmar.
    4. Vispa grädden och spritsa den i kopparna. Pudra över kakao och hyvla över mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben