Växelhäxans skinkgryta

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Ett litet hopkok på vad som fanns hemma

Ingredienser

  • 500 g skinkstek strimlad i tunna remsor
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök (hackad)
  • 1 klick smör
  • 3 dl grädde
  • 2,5 dl creme bonjour cuisine med vitlök och örter
  • 100 g creme bonjour deluxe kantarell
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Kött och grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Stek upp skinksteken i stekpannan med en klick smör. Låt det få lite färg.
    2. Skär bacon i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg över köttet i en stekgryta. Stek baconet i stekpannan och löken. Lägg över i stekgrytan, salta och krydda med grillkryddan.
    3. Häll på lite vatten och låt koka ihop i ca 5 minuter. Blanda ihop övriga ingredienser i grytan och låt puttra i ca 30 minuter, ju längre desto godare (tycker jag). Servera med ris, rivna morötter och rönnbärsgele.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lennali 18 mars 2012

    Gjorde din skinkgryta för några dagar sedan och ville bara meddela att grytan var toppen god så den får 5+. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben