Bryn grytbitarna så att de får färg. Häll i vatten så det täcker köttbitarna. Häll i salt, paprikakrydda, pepparmix och buljongtärning och låt puttra i ca 1-2 timmar.
Hacka löken och lägg ned i grytan. Skiva moroten, lite tjockare skivor och lägg ned i grytan.
Tillsätt grädden, fraichen och colasåsen (finns det ingen så uteslut colasåsen). Låt puttra i ca 5-10 minuter.
Servera med ris, sallad och varför inte lite gelé.
Jättegott. Hade ingen colasås men är nyfiken på att testa med det nästa gång.
Detta tycker jag är en klassisk gryta. Man behöver inte "krångla" till det för att det ska bli gott. Helt klart en fempoängare.
Tack för receptet.
jennikemikaela24 november 2010
Supergod gryta! som inlägget innan, man behöver inte krångla till det ! idag ska vi laga den igen men med paprika och purjolök istället för lök :)
Jättegott. Hade ingen colasås men är nyfiken på att testa med det nästa gång. Detta tycker jag är en klassisk gryta. Man behöver inte "krångla" till det för att det ska bli gott. Helt klart en fempoängare. Tack för receptet.
Supergod gryta! som inlägget innan, man behöver inte krångla till det ! idag ska vi laga den igen men med paprika och purjolök istället för lök :)