Kaffecrépes med vaniljglass och espressosås

Serverar: 4 portioner

Frasiga crépes smaksatt med finmalet kaffe, fyllda med vaniljglass och indränkta i en len och läcker espressosås. Såsen kan serveras varm eller kall.

Ingredienser

  • 2 msk finmalet kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl mjölk
  • Solrosolja till stekpannan
  • Vaniljglass till servering
  • Espressosås
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 3 msk nybryggt espresso
  • 150 g grovhackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda det finmalda kaffet, mjölet och sockret i en skål och gör en grop i mitten. Vispa i äggen och ca ¼ av mjölken och rör till en tjock, jämn smet. Vispa ner resten av mjölken i omgångar, täck över smeten och låt den vila i 30 minuter.
    2. Gör espressosåsen genom att försiktigt värma grädde, espresso och choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smälter. Håll såsen varm eller kyl den enligt önskemål.
    3. Sätt ugnen på lägsta gradtal.
    4. Grädda crépes såhär: Hetta upp en teflonbelagd stekpanna till hög värme och olja in den med solrosoljan på en bit hushållspapper. Häll en liten portion smet i stekpanna och vicka lätt på pannan så att smeten flyter ut i ett jämnt, tunt lager. Grädda i ca 1 minut tills kanterna är torra och mitten guldgul. Vänd på crépen och grädda i ytterligare 30 sekunder. Håll crépen varm i ugnen medan du gräddar ytterligare 7 crépes.
    5. Vik varje crépe två gånger på mitten så att du får en strut. Lägg i en glasskula i varje strut. Ringla över espressosåsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben