Kaffeost med varma hjortron

I kaffet har jag ofta kaffeost - det "gnejkar" så ljuvligt och smakar härligt! Här en dessert på stekt kaffeost med varma hjortron som jag fick på ett kalas för hundra år sedan...syndigt gott!

Ingredienser

  • Kaffeost (gör egen ost efter " mitt " recept eller kolla i frysdisken)
  • Hjortron eller hjortronsylt
  • Någon god glass t ex gammeldags vanilj
  • Lite smör att steka osten i
  • Instruktioner

    1. Skär tinad kaffeost i tärningar - storlek 2x2 cm ungefär. Värm hjortron/hjortronsylt i en gryta. Fräs kaffeosten under omrörning i het stekpanna i lite smör - tills tärningarna tappat formen och är genomvarma.
    2. Skeda upp varma hjortron över halvtinad glass och lägg en försvarlig hög kaffeost bredvid. Njuuuut av smakerna och ljudet....

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    MrsMaja 29 december 2008

    Var hittar man kaffeost när man bor söder om Dalälven?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben