Kaffeparfait med mandelkrokant

Serverar: 4-6 portioner

En läcker kaffeglass med mandelkrokant som ger det lilla extra.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kallt starkt kaffe eller expresso
  • Mandelkrokant
  • 1 dl socker
  • 50 g hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker luftigt i 3-4 minuter med elvisp. Vispa grädden lätt i en annan skål. Tillsätt créme fraiche i grädden och vispa försiktigt ihop dem.
    2. Vänd ner äggsmeten i gräddblandningen. Tillsätt kaffet och rör försiktigt. Lägg glassmeten i en form med lock och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
    3. Smält socker i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Tillsätt hackad mandel och rör tills det går ihop till en massa.
    4. Töm ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt den kallna helt. Hacka den sedan till grova smulor med en kniv.
    5. Ta ut parfaiten ur frysen ca 10 minuter innan servering. Servera kulor av den i glas eller skålar med mandelkrokanten strödd över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben