Yoghurt och lemon curd med mandelkrokant

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Krämig yoghurt, syrlig lemon curd och knaprig krokant. Låter som en läcker kombination som borde testas å det snaraste! Ur Allers nr 49/10.

Ingredienser

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk lemon curd
  • 125 g färska hallon
  • 50 g vit choklad
  • Krokant
  • 1 ½ dl socker
  • 75 g pistaschmandel, skalad och osaltad
  • Rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Smält sockret i en stekpanna till gyllenbrun karamell. Tillsätt pistaschmandeln och citronskalet. Häll ut karamellen på plåt med bakpapper och låt kallna.
    2. Grovhacka karamellen. Fördela i botten på fyra glas.
    3. Rör samman yoghurt och lemon curd och fördela över krokanten. Dekorera med hallon och hyvlad vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben