Kajsas Kinagryta

Serverar: 4 portioner

En gryta man aldrig tröttnar på.

Ingredienser

  • 500 g fläskkött (skinka, grytbitar )
  • 1 stor purjolök
  • 1 liten burk annanas i skivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor grön paprika
  • 2 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk strösocker
  • 3 droppar tabasko
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 4 msk olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Strimla köttet, krydda med salt och peppar och fräs i olja. Lägg i en ny gryta. Skär paprika, purjo i strimlor och hacka vitlöken. Fräs mjukt och lägg i grytan. Koka ur stekpannan med vatten, tomatpuré, soja, vinäger, tabasko och socker. Slå såsen över köttet och låt allt koka ca. 20 minuter. Skär annanasen i bitar och tillsätt den och grädden när köttet är klart. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 5 min
    20
    2

    Kommentarer (2)

    maggan123 14 oktober 2015

    Så underbart gott, jag tyckte det var dåligt med vätska så jag dubblade vattnet, vinägern, sockret och tomatpurén, mums

    maggan123 21 augusti 2016

    Väldigt gott, jag har gjort denna rätt en gång och ska laga den idag igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben