Kål- och kycklingröra med curry LCHF

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

God röra/gryta med okomplicerade ingredienser. Kokas snabbt ihop på spisen och passar både LCHF (äts som den är) och alla andra (servera med ris).

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 vitkålshuvud (strimlat)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 1 krm paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 10 körsbärstomater
  • (Ev. 1 dl grädde)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Stek kålen på medelhög värme i smör. Tillsätt kycklingen när kålen blivit mjuk. Krydda med curry och paprikapulver, tillsätt vitlöken och crème fraiche och eventuellt grädde om du vill ha mer sås.
    2. Smaka av med salt och peppar och ev. mer av curryn och paprikan om du vill. Låt koka upp, tillsätt tomaterna och låt småputtra i 5-10 minuter tills tomaterna blivit mjuka. Servera som det är eller med ris (ej LCHF).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben