Kål- och morotskaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Kalorisnål, god och nyttig

Ingredienser

  • 2 större morötter
  • c a 300 g vitkål ( eller kålrot )
  • 1 lök
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk kajennpeppar
  • 2-3 äggulor
  • 4 äggvitor
  • Instruktioner

    Riv morötter, kål och lök på grova rivskivan på matberedaren. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det försiktigt i smeten. Häll smeten i en ugnsfast form, gärna med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Servera som tillbehör till kyckling eller något annat kött. TIPS! Krydda gärna med kryddor du tycker om.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (3)

    Luna 6 november 2007

    Vad roligt, har du provat min kålkaka. Vad tycktes?

    Tine 17 maj 2008

    Mycket god, och användbar i stället för Potatis Tack för ett fint recept Tine

    hnord 20 september 2009

    God kaka. Åt den till middag i dag, men har inte riktigt klart för mig vad den passar bäst till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben