Kalamata paj

Serverar: 4 portioner

Oliver är bara så gott tycker jag...jag äter dem gärna direkt ur burken. Men det här är också väldigt gott och paj är så praktiskt bjudmat tycker jag.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125g kesella
  • 2 msk olja
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 10 st cocktailtomater
  • 15 kalamata oliver
  • 150 g fetaost
  • ½ dl färsk basilika
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Blanda ingredienserna till degen. Klä en pajform och förgrädda ca. 8 min i 200 grader. Låt svalna.
    3. Kärna ur oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Halvera körsbärstomaterna och tärna fetaosten och lägg i skalet.
    4. Finhacka vitlöken och blanda samman med mjölk, ägg, salt, peppar och basilika. Häll försiktigt i formen. Grädda i ca 40 minuter.
    5. Servera med en krispig grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben