Kalasfin rabarberpaj

En frisk och syrlig rabarberpaj.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 500 g finskuren späd rabarber
  • ½-1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Arbeta in mandelmassan och sist vattnet. Lägg degen i en plastpåse i kylen i 1 timme.
    2. Kavla ut 2/3 av degen och klä en pajform. Nagga bottnen och lägg på rababrern. Blanda potatismjöl och socker och strö över. Ställ formen i frysen medan resten av degen kavlas ut och sporras till centimeterbreda remsor. Kyls degen håller den formen bättre.
    3. Lägg remsorna som ett galler över pajen och avsluta med enremsa runt kanten. Pensla gallret med ägg.
    4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera ljummen med vaniljsås eller glass till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben