Kalasgod kyckling med fetaost och soltorkade tomater

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

En helt makalös rätt med mycket karaktär.

Ingredienser

  • 2 pkt fryst kycklingfilé
  • ½ tub mjukost med fetaost och soltorkade tomater
  • Ca en halv burk soltorkade tomater i olja
  • 150 g Fetaost (Mängd efter tycke och smak, välj dock en syrlig och gryning ost)
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • Saften av ½ citron
  • Mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Putsa filéerna och snitta upp den på längden så att de går att vika upp.
    3. Hacka de soltorkade tomaterna fint
    4. Blanda mjukost, soltorkade tomater, smulad fetaost och crème fraiche. Bred blandnigen på ena sidan av den uppvikta kycklingen och vik sedan ihop.
    5. Placera kycklingfilérna i en ugnssäker form och pressa citronsaft över dem och avsluta med att pudra dem med kanel.
    6. Placera i mitten av ugnen i ca. 20 minuter eller tills kycklingen är helt färdigstekt.
    7. Servera med Barmatiris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maiden 8 april 2009

    Kanongott!! Jag struntade i citronen å kanelen (eftersom jag e lite feg...) men det var jättegott ändå. Kanske ska våga prova nästa gång.... Hade Quinoa och sallad till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben