Kalasgoda chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Både vuxna och barn kommer att älska dessa marmorerade chokladmuffins. Njut av dem till fikat eller till mellanmålet.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 100 g smör eller margarin + matfett till formen
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 dl lättfil
  • Färgat strössel (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Sägg ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med matfett eller ställ upp 12 muffinsformar på en plåt.
    2. Riv hälften av chokladen och hacka den andra hälften grovt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Blanda väl. Vispa matfett och socker med elvisp eller i matberedaren till en luftig smet. Tillsätt ägg och äggvitor, ett i taget, och vispa väl efter varje ägg.
    4. Vispa ner mjölblandningen på låg hastighet, lite i taget och vispa sedan ner filen. Vänd ner den rivna och hälften av den grovhackade chokladen.
    5. Fördela smeten i formen/muffinsformarna. Fyll varje form till 2/3. Strö över resten av den hackade chokladen.
    6. Baka i ugnen, ca 15 minuter. Ställ formen på ett galler och låt svalna lätt. Ta upp muffisen ur formarna och låt dem stå på gallret tills de har svalnat. Strö gärna över lite färgat strössen precis innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben