Kalasgratäng med kyckling och krabba

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda gratäng med spenat, kyckling och krabba. Otroligt god! Jag trodde jag tappat bort receptet, då jag inte gjort det på ett tag, men gissa om jag blev glad när jag hittade det längst in i ett skåp. Den här gratängen rekommenderar jag verkligen!

Ingredienser

  • 1 pkt hela frysta spenatblad
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Smaksalt
  • 1 kokt gödkyckling på ca 800 g, eller 1 grillad
  • 1 burk konserverad krabba, ca 100 g
  • Gratängsås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost
  • 2-3 msk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Tina spenatbladen i en tjockbottnad kastrull. Slå bort vätskan och låt spenaten puttra ca 5 minuter med lite matfett.
    2. Krydda och lägg spenaten i smord ugnssäker form.
    3. Stycka kycklingen, bena ur den. Dela köttet i gamska små bitar. Rensa krabban. Lägg kycklingbitar och krabba på spenatbädden. Själv kör jag med 2 burkar krabba.
    4. Fräs matfett och mjöl till såsen. Späd med vätskan och sjud såsen medan du vispar den jämn och slät. Smaka av med salt och peppar och tillsätt ost och majonnäs.
    5. Täck ingredienserna i formen med såsen. Gratinera i ca 250 grader 15-20 minuter tills ytan fått vackert guldgul färg. Lagar du rätten på kalla ingredienser så börja med 225 grader och öka värmen till 250 efter ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben