Kalbi marinad

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Marinaden passar till koreanska grillade revbensspjäll och till fläsk och kyckling som grillas.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl risvinäger
  • 30 g fint strimlad färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök, fint strimlad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1-2 msk maizenamjöl
  • 2 msk mörk sesamolja
  • 3 msk japansk soya
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Bryn sockret och sesamfrö till ljus karamell i en kastrull. Rör i lök, vitlök och ingefära. Slå på vinäger, vatten och buljongtärningen. Låt koka i ett par minuter och red av med maizenamjöl och smaka av med soya. Tillsätt salt och rör ned sesamoljan.
    2. Denna glace används när man gör de klassiska koreanska revbensspjällen, Kalbi. Den passar utmärkt som glace till allt fläskkött och till kyckling.
    3. Grundreceptet räcker till två hela kycklingar eller till 2 kg revbensspjäll.
    4. Kalbi, marinera tunna revbensspjäll eller kamben över natten, i en marineringspåse.
    5. Indirektgrilla sedan på låg 120 graders värme tills benen går lätt att dra isär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben